|
Avokado Yağını Cildine Kullanan Var mı? Nasıl Kullanıyosunuz ?
|
|
09-18-2010, 04:02 PM
|
|||
|
|||
RE: Avokado Yağını Cildine Kullanan Var mı? Nasıl Kullanıyosunuz ?
(09-18-2010 03:38 PM)sema öztürk Yazılan: aktar sabit yağ diyo avokado yağınaaaaaaAvakadodan sıkma yoluyla nasıl yağ çıkar ?Avakadodan yağ distilasyon yoluyla çıkar yani uçucudur.Söyleyen arkadaş ya başka bir yağı anlamıştır yada dalgınlığına gelmiş olabilir. www.lokmanhekimimiz.com |
|||
|
09-18-2010, 08:17 PM
|
|||
|
|||
|
direk cilde sürsek ne olur
sema öztürk, forumumuza Sep 2010 tarihinde kayıt olmuştur. İmzanızı buradan düzenleyebilirsiniz. |
|||
|
09-19-2010, 01:37 PM
(Bu Mesaj 09-19-2010 01:39 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : füreyya.)
|
|||
|
|||
|
Paylaşımınızı okuyorum arkadaşlar teşekkür ederim lokman hekim aydınlatıcı bilgileriniz için.
Avakado yağını shiffahome(aksuvital) ürün bilgilendirmesi sayfasından araştırdım: Avakado yağı, avakado çekirdeklerinin sıvı distilasyon yöntemi kullanılarak ekstrakte edilmesinden elde edilen uçucu bir yağdır.. Avakadoyağı A, B1, B2, pantothenik asit (B5), D, E vitaminleri ile lesitin ve yağ asitlerince zengindir. Avakado yağı çok hızlı bir şekilde cilde nüfuz etmektedir, bu sebeble masaj yağı karışımlarında çok iyi bir taşıyıcı yağdır. Çok hızlı nüfuz edebildiği için kuru ciltlerin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Ekzama ve zamanla cilt kanserine dönüşme riski taşıyan bir cilt rahatsızlığı olan solar keratosiz tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir. Eterli uçucu yağlar, banyo katkısı olarak bile, önce katı veya sıvı yağların içinde çözündürülmelidir; çünkü tek başına kullanılmazlar ve değdikleri bölgeyi tahriş edebilirler! Kimyasal kozmetik ürünleri genellikle, konserve edici yapay maddeler içerirler. Ürünler böylece uzun süre boyunca bozulmaz, ama derinin dengesini bozabilirler ve alerji lerin başlıca nedeni olarak tanınırlar. Bu yapay maddeler yalnızca ürünün içindeki bakterileri öldürmekle kalmayıp, derinin dengesini koruyan çok önemli doğal bakterileri de yok ederler. Burada tanıtılacak olan doğal kozmetik ürünler, dayanıklılık kazandıran herhangi bir yapay madde içermedikleri için, saklanmaları ve kullanım süreleri bakımından çok dikkatli olmak gerekir. Şifalı bitki demlemeleri ve besin maddeleri ile hazırlanan kozmetikler hemen kullanılmalıdır. UÇUCU YAĞLARIN KULLANIM ALANLARI Uçucu yağlar otsu bitkiler ve diğer bitkilerin çiçeklerinden, odunlarından ve reçinelerinden elde edilen yüksek dereceli konsantrasyonlardır. Bu nedenle onların tesir alanı bilinerek kullanılmalıdır. Mukoza zarına ve gözlere katiyen değdirmemeli, ( ince deri, koltuk altı gibi..) çocukların yetişemeyeceği yerde saklanmalıdır. Bu yağlar, amaca göre ya badem yağı, jojoba yağı, susam yağı gibi ciltten kolayca emilimi sağlayan sabit yağlardan biriyle belirli oranlarda karıştırılarak yada parfüm amaçlı ise alkolle seyreltilerek kullanılabilir. Uçucu yağ- sabit yağ seçimi, karışım formu cilt tipine uygun olacak şekilde uzman kişilerce tespit edilip kullanılmalıdır. kaynak:shiffahome ürün tanıtım sayfası,saglikilaci.com,ekoses.com [b]kendi yorumum:Her şifalı ürünü bilnçsizce ve tecrübesiz kişilerin anlatımlarına dayanarak yada kulaktan dolma bilgilere kanarak kullanmamalı,detaylı bir şekilde araştırmalı diyorum.Avakado yağı hakkında konu açtığın için teşekkürler sema öztürk. Sayende şifalı yağların kullanımlarına dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmiş oldum kendi adıma ![]() Bu arada semacığım mavi anemon yağı ile ilgili bölümdede yazılarını okumuştum,yağlar hakkında araştırmaların çok güzel bu konuyu hobi olarak yani kendi sağlığın amacıylamı araştırıyorsun yada meslek icabımı? Sana kolay gelsin canım ... Teşekkürler tüm paylaşımcı arkadaşların bilgilendirmeleriNE [/b]
|
|||
|
09-26-2010, 09:04 AM
|
|||
|
|||
|
ben hobi olarak yapıyorum bende sana teşekkür ediyorummm
sema öztürk, forumumuza Sep 2010 tarihinde kayıt olmuştur. İmzanızı buradan düzenleyebilirsiniz. |
|||
|
09-27-2010, 12:41 PM
|
|||
|
|||
|
daylight ablan nasıl kullanıyo canım avokado yağınııııııııı
|||
|
09-28-2010, 04:25 PM
|
|||
|
|||
|
Semacığım yanılmıyorsam ablam, kayısı yağı,jojoba,papatya,gül yağı,portakalyağı ile birlikte kullanıyordu. Kendisine ulaştığımda tekrar detaylı sorar yazarım sanada.
daylight, forumumuza Jul 2010 tarihinde kayıt olmuştur. İmzanızı buradan düzenleyebilirsiniz. |
|||
|
09-30-2010, 02:15 PM
|
|||
|
|||
|
çok ii olur canım sakın unutma
|||
|
09-30-2010, 02:16 PM
|
|||
|
|||
|
mehpare sen nasıl kullanıyosun canımmm söylermisin
|||
|
11-12-2010, 05:18 PM
|
|||
|
|||
|
kullananlar lütfen cevap yazar msısınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
|||
|
03-12-2012, 11:14 AM
|
|||
|
|||
|
2 YILDIR AVAKADO YAĞINI GDÜZENLİ KULLANIYORUM,CİLDİMİN YAĞ DENGESİNİ AYARLADIĞI VE NEMİNİ KAYBETTİRMEDİĞİ İÇİN CİLDİM DE ÇİZGİLERİN OLUŞMASINI DURDURDU.
|
|||
|
|
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Görüntüleyenler: | Son Mesaj | |
| Kırmızı Çayın Faydaları,kırmızı çayı nasıl bulabilirim? | yagmur_damlasi | 4 | 330 |
03-27-2012 10:43 AM Son Mesaj: füreyya |
|
| SAF LANOLİN kullanan Varmı? | füreyya | 5 | 680 |
02-29-2012 03:23 AM Son Mesaj: mügehürel |
|
| Zambak Yağını Nasıl Kullanmalıyım? | füreyya | 4 | 511 |
02-29-2012 03:21 AM Son Mesaj: mügehürel |
|
| selülit jeli kullanan varmı | siyah_lale | 1 | 253 |
01-06-2012 11:12 AM Son Mesaj: lila |
|
| Göğüs Büyütücü ürün kullanan varmı? | yagmur_damlasi | 7 | 1,638 |